Försäljning

Vi skickar Martin till Orlando

”Första programmeringen jag gjorde var ett spel där man skulle ta sig igenom en labyrint utan att nudda väggarna. Om man nuddade väggarna fick man börja om.”

Tjugotreåriga Martin ler vid minnet när han berättar om spelet som hette något i stil med Alfa Shooter Game. Han har det i sin dropbox. Tror han i alla fall. Vi sitter i ett litet datarum hos CRM-Konsulterna. Det är jag som har bett Martin att avsätta lite tid för en intervju. Jag vill veta varför den här 23-åriga killen har blivit utvald att hålla en session på Dynamics365 User Group Summit i Orlando USA. Det är användarföreningens konferens som hålls tillsammans med partnerkonferensen eXtreme365.

Läs med om Dynamics365

Vad har du fått din kunskap ifrån?
Datakunskapen har jag med mig sen barnsben då pappa köpte en dator med Intel Pentium 4-processor. På den laddade vi ned spel efter spel. Självklart fick vi också virus på virus som pappa var mindre glad åt. Jag förstod det inte då men idag kan jag se att den kunskapen ledde till vad jag kan idag. Då programmerade jag inte. Jag ville bara spela. Det var lättare för mig att sitta vid datorn än att umgås ansikte mot ansikte. Såna möten gjorde mig bara trött. Genom spelen lärde jag mig dessutom engelska tidigt vilket har hjälpt mig bli skarpare i programmering.

Vad ville du bli som yngre?
Jag ville nog bli ingenjör. Hålla på produktutveckling av fysiska produkter. Exempelvis bygga ett bord som är så lätt som möjligt men som ska hålla för en elefant.

Kontakta Martin via oss

Hur hamnade du i den här kunskapstunga professionen?
I två och ett halvt år pluggade jag till att bli ingenjör. Då läser man in system som ska fungera enligt fysikaliska regler och man lär sig att sortera de i hjärnan. Det tillsammans med min datakunskap tog mig hit som praktikant. När jag väl var här sög jag in all kunskap jag kunde och började klicka runt i Dynamics. På det viset lärde jag mig ännu mer.

Varför tror du att du blev inbjuden till Orlando?
Man ansöker hos användarföreningen och sen väljer de vilka de antar. Sara Lagerquist sade att jag borde skicka in ett förslag på en session så jag ansökte om att hålla en session om Flow. Den heter What is wrong with my flow. Jag kommer felsöka ett Flow som inte fungerar, hur man felsöker och vad man ska tänka på när man utvecklar ett Flow.

Vilka förväntningar har du på att åka dit?
Att jag ska få kunskapsbyte. Sen har jag nog egentligen mer förväntningar på mig själv än på eventet.

Martin tillsammans med Kathrine Hogseth

Vad tror du det innebär för branschen att du som är så ung åker dit?
Jag tror det visar att IT-branschen handlar om nutida skiftet från ett krav på eller behov av att ens anställda ska vara utbildade till att det är andra drag och skills som är viktiga att ha. I alla fall inom programmering. Alla som vill kan lära sig genom att läsa på nätet.

Vad signalerar det för andra unga personer att du får den här möjligheten?
Lär man sig hantera en dator och gillar det så finns det många jobb och mycket möjligheter.

Sist vill jag säga, precis som många sagt före mig, att man ska göra det man gillar. Har man ett jobb där man får göra det man gillar så är det inte så jobbigt en måndagmorgon. Man måste tro på sin egna förmåga också. Gör man inte det så är det ingen annan som gör det.

Vad är roligast med ditt jobb?
När Kathrine Hogseth kommer med ett problem och tror att jag kan komma med en lösning. Även om jag inte har en aning om vad problemet innebär. Så jag får sätta mig och läsa på och komma med tips. Och hon lyssnar på mig. Jag får helt enkelt mycket ansvar att upptäcka nya vatten.

Få reda på mer om Power Platform och Flow

Kontakta oss med dina frågor!

Känner du dig osäker eller är du redo att komma igång? Kontakta oss så svarar vi på alla frågor eller föreslår ett uppstartsmöte där vi går igenom era behov.