Sedan i augusti har vi två stycken praktikanter hos oss. Tidigare har ni fått lära Känna Göran Asklund och idag presenterar vi Linnéa Berglund.

Linnéa är 25 år och genomför just utbildningen till Cloud Advisor på Medieinstitutet. Tidigare har hon arbetat med allt från butikssäljare till administratör och konferensvärdinna. Utbildningen till Cloud Advisor har gett henne bred kompetens inom det som rör molntjänster. Det innefattar rådgivning, upphandling, juridiska aspekter, säkerhet och olika molnteknologier från bland annat Microsoft och Amazon. Allt detta i en kombination med affärsmannaskap.

– Första gången jag kom i kontakt med ett CRM-system var på en tidigare arbetsplats då vi använde det för våra ärendehanteringsprocesser. Jag har alltid gillat affärsmannaskap och teknik. den kombinationen får jag verkligen nu. Jag lär mig nya saker varje dag nu och ju mer jag lär mig – desto mer vill jag lära mig säger Linneá när vi pratar med henne.

Vi kom i kontakt med Linnéa i våras i samband med ett speeddatingevent hos Microsoft i Akalla utanför Stockholm. Medieinstitutet anordnade speeddatingen tillsammans med Microsoft i syfte att studenterna skulle få möjlighet att träffa företag som arbetar med molntjänster.

– Alla här är otroligt duktiga och besitter stor kompetens inom området. Jag gillar att fokuset ligger på en enskild produkt, Dynamics 365. Jag gillar även att det är ett mindre företag vilket bidrar till att man verkligen kan lägga krut på goda och personliga kundrelationer.

 

En vanlig arbetsdag existerar inte hos oss på CRM-Konsulterna.

Ingen dag är den andra lik. Det har hon fått märka relativt omgående.

– Det varierar otroligt mycket från dag till dag. Huvudfokuset just nu är att lära mig så mycket det bara går om produkten. Kunskapskanalerna är flera. Jag har fått gå på kurser, tagit del onlineutbildningar och fått följa med skarpt på kundmöten. Jag hjälper till där det behövs, vilket passar mig perfekt eftersom jag uppskattar att jobba varierat. Jag trivs i säljrollen och allt som har med affärer att göra. Att få kombinera det tekniska med problemlösning för att hitta fungerande lösningar som är anpassade för kunden är perfekt.

– Förutom konfigurering, säljmöten och workshops med kunder hjälper jag även till med företagets sociala mediekanaler. Vi arbetar med Inbound Marketing också vilket är väldigt kul. Inom kort kommer min första bloggartikel upp!

Linnéa berättar vidare att hon ser väldigt ljust på framtiden inom CRM. Hon ser framför sig att hon börjar som applikationskonsult men även att hon fortsätter utvecklas inom andra områden som marknadsföring och projektledning.
På frågan vad hon tycker är bra med att ha sin praktik på CRM-Konsulterna kommer svaret direkt:

– Det känns verkligen som man har möjlighet att formas och specialisera sig inom ett visst område under tidens gång. Att det är något som uppmuntras. Jag får mycket spännande och utmanande arbetsuppgifter. Det är mycket ”learning by doing” vilket är både kul och mycket lärorikt. Att dessutom få ingå i ett team med härliga kollegor som alla är troligt kunniga inom Dynamics 365 är inte heller fel.

 

Till sist, har du några tips till dem som vill arbeta inom CRM?

Absolut! Mina tre bästa tips för dig som är sugen på att jobba med CRM är:

  1. Gör en research på företag som jobbar med CRM och hittar du något företag där du tror att du skulle trivas, kontakta dem!
  2. Läs på! Det finns väldigt mycket material såsom videos, tutorials, manualer och webinars att hitta på internet kring Dynamics 365 och CRM.
  3. Kanske är du lagd mer åt det tekniska hållet och gillar konfiguration och systemutveckling eller så är du mer affärsmässig och gillar sälj och kundkontakt mer. Hitta din nisch och i vilket område du helst vill jobba.