Nyheter från CRMK – februari 2024

I detta nyhetsbrev kan du läsa om:

Nytt i Release Wave 1, 2024

Äntligen har innehållet i Release Wave 1 för 2024 presenterats av Microsoft för både Dynamics 365 och Power Platform. Den här uppdateringen är fullmatad med funktioner som är designade för att effektivisera dina affärsprocesser och förbättra din användarupplevelse där det återigen är mycket fokus på AI och Copilot.

Några av de höjdpunkterna jag tar med mig med releasen är:

Copilot och AI

 • Få en 360-graders vy av dina konton med hjälp av AI-genererade kontosammanfattningar. Slipp manuellt letande och låt systemet ge dig det du behöver för att ta datadrivna beslut.
 • Copilot tar din e-posthantering till nästa nivå genom att erbjuda assistans vid försäljningspresentationer. Det är som att ha en intelligent medarbetare som ger dig tips och förbättringsförslag för att skapa starkare säljargument.

Aktivitetssekvenser och avisering för tilldelning

 • Stärk ditt säljteam som aldrig förr genom att guida säljare att arbeta samtidigt med flera automatiskt skapade aktivitetssekvenser för att underlätta vad ni ska genomföra vid vilken tid och där ni arbetar enligt en tydlig process.
 • Håll dig informerad med omedelbara aviseringar för säljare och säljchefer efter utförande av aktiviteter. Uppdateringar i realtid säkerställer att du alltid är steget före.

Kundflödesanalys och samtyckeshantering

 • Att förstå och optimera kundresor blir enklare med de nya verktygen för kundflödesanalys. Få värdefulla insikter i dina kunders upplevelser och anpassa dina strategier därefter.
 • Nu kan du enkelt hantera kundsamtycke direkt från kontakt- och leadformulär, vilket säkerställer en smidig hantering av efterlevnadskrav.

Förbättrad kommunikation och ärendehantering

 • Nå dina kunder vid det perfekta ögonblicket med den nya funktionen för schemaläggning av e-postutskick.
 • Skapa flera ärenden utan ansträngning från e-postmeddelanden som skickas till olika brevlådor, vilket effektiviserar din kommunikationsprocess.
 • Validera Copilots svar snabbare och med ökad transparens, vilket säkerställer effektiva beslut och förbättrade kundinteraktioner.

Om du är intresserad av att läsa releasen i sin helhet, så hittar du den här.

För er som har förvaltningsavtal kommer vi som vanligt att boka in för en genomgång med highlights och det vi rekommenderar för just er. Och tveka inte att höra av er om ni vill bolla idéer eller djupdyka i någon av frågorna.

Hållbarhet enligt CRMK

Vi på CRMK vill bidra till en mer hållbar värld och har under 2023 tagit fram en hållbarhetsstrategi som stödjer FN:s globala mål. Vi vet att ingen kan göra allt – men tror att alla kan bidra efter sin bästa förmåga. Därför känns det extra bra för oss att vi nu kan presentera vårt arbete för dig.

Utifrån de globala målen har vi valt ut fem av dem som vi vill fokusera lite extra på. Dessa är:

 • Mål 4 – God utbildning för alla
 • Mål 8 – Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
 • Mål 9 – Hållbar industri, innovationer och infrastruktur
 • Mål 10 – Minskad ojämlikhet
 • Mål 17 – Genomförande och globalt partnerskap

Vi har i vår strategi format tre fokusområden som vägleder oss i vårt hållbarhetsarbete och stödjer oss för att skapa värde och effekt:

 • Humana relationer främjar dialog
 • Effektiva arbetssätt gynnar samverkan
 • Digital utveckling möjliggör innovation

Fokusområdena ringar in att vi fortsätter utmana och utveckla oss själva och våra kunder i den digitala utvecklingen, med ett humant och tekniskt perspektiv. Vi verkar för en attraktiv arbetsplats och uppdaterar löpande vår kompetens för att vara innovativa och sprida kunskap. Vi lever enligt våra värderingar varje dag; ”win-win”, kompetens och ärlighet där vi har den humana relationen i fokus när vi effektiviserar arbetssätt och implementerar tekniska system.

Missa inte Power PPM Summit

Som den enda partnern i Sverige till Projectum har vi glädjen att bjuda in dig och dina kollegor till Power PPM Summit Sweden den 21 mars, klockan 12:00-17:00 på Microsofts kontor i Stockholm. (Eventet är kostnadsfritt.)

Under denna dag kommer du att få inblick i hur du och din organisation kan arbeta med strategisk portföljhantering, Vi ger dig insikter i hur generativ och analytisk AI kan förbättra schemaläggning, riskhantering och organisationskommunikation – och mycket mer! Bland annat kommer jag att sitta i en panel och prata om AI och vi kommer att bjudas på ett spännande kundcase från Trelleborg Industrial Solutions.

Projectum är utsedda av Microsoft till en av de globala ledarna inom projekt- och portföljhantering (PPM – Portfolio Management Solution) och de levererar heltäckande företagslösningar för stora organisationer. Vi på CRMK hjälper företag i Sverige att implementera lösningen.

Kathrine Hogseth, vd på CRMK

Vi ser fram emot en spännande och innehållsrik vår tillsammans!

Vänliga hälsningar

Kathrine Hogseth, vd CRMK