Försäljning

Tre bra tips om Personliga inställningar i CRM

Gör ditt dagliga arbete i CRM lite enklare. Via de personliga inställningarna i CRM så har du möjlighet att anpassa CRM för att passa dina egna önskemål lite bättre

Användarfrågor gällande CRM kan handla om många olika saker. När jag som ansvarig för supportärenden på CRM-konsulterna får ett mail eller ett telefonsamtal så kan det röra sig om både stort och smått. Det kan handla om integrationer mot andra system, en utbildningsfråga som hur man utför ett visst steg i en process eller något så enkelt som kan åtgärdas genom att starta om datorn.

Andra gånger kanske det bara handlar om hur man kan anpassa systemet för göra sitt dagliga arbete i CRM lite enklare. Via personliga inställningar i CRM så har du möjlighet att anpassa CRM för att passa dina egna önskemål lite bättre. De personliga inställningarna i CRM finns under kugghjulet längst upp till höger.

Options

Automatiskt skapade poster i CRM

Set personal options

Varför blir alla mina inkomna mail Leads i CRM? Det var en fråga som jag fick för en tid sedan av en kund. Det var en CRM-användare som inte kunde förstå var för deras system fylldes med Leads baserat på hens inkorg i Outlook. Det här är en personlig inställning som påverkar användare som använder Outlook-appen för CRM.

Är den här personliga inställningen är påslagen, för antingen leads, eller kontakter, så innebär det att det skapas antingen nya kontakter, eller nya Leads av inkommande mail från Outlook. I det aktuella fallet så hade den här användaren inställningen påslagen att skapa nya Leads av inkommande mail. För att undvika detta beteende i CRM, klicka ur kryssrutan skapa. (Kom även ihåg att trycka OK nere till höger in fönstret för att spara ändringen).

Antal poster som visas på en sida

Post per sida

En, enligt mig, väldigt praktisk inställning är att ändra antalet poster som visas per sida i en lista. Default inställningen i CRM är 50 poster per sida. Det går att byta till maximalt 250 poster.

Ett exempel att illustrera fördelen med detta är, att om man som Super User vill göra en sökning av låt oss säga konton med vissa kriterier i syfte att göra en uppdatering. Så kan man genom att ha ändrat inställningen poster per sida till 250 få in fler poster i sin sökning. Och därigenom tex editera fler poster på en gång. Eller bara att det underlättar så att man får upp hela sin sökning på en, eller i alla fall färre sidor.

Välj din startsida

Välj startsida

Beroende hur dina arbetsrutiner ser ut så kanske du vill ha en annan startsida än en instrumentpanel. Kanske vill du ha alla öppna aktiviteter som den första sidan du ser när du loggar in i CRM. Detta kan du också ställa in i dina personliga inställningar.

Det här var tips på tre olika personliga inställningar som du som användare själv kan administrera, för att göra din CRM-upplevelse bättre. Personliga inställningen i CRM för e-post är dessutom en extra viktig inställning som stödjer de nya kraven på hantering av uppgifter i samband med införandet av GDPR.

Kontakta oss med dina frågor!

Känner du dig osäker eller är du redo att komma igång? Kontakta oss så svarar vi på alla frågor eller föreslår ett uppstartsmöte där vi går igenom era behov.