Försäljning

Rekommendationsfält ny funktion i affärsregler i Dynamics 365

Jag har precis blivit kär i en ny funktion som kom med Dynamics 365 för oss som arbetar som systemadministratörer eller konsulter inom CRM. Det är ett litet finurligt sätt att lägga till en liten informationstext på ett fält med hjälp av en Business Rule eller Affärsregel som vi säger på svenska. Istället för javascript. Sjukt bra för oss som inte programmerar professionellt.

Hela gränssnittet för affärsregler i sig är helt förändrat men principen att använda villkor och händelser är såklart densamma. Det som också tillkommit är förutom drag-and-drop funktionerna, att man får en sammanfattning av själva if-satsen och även en överblicksruta längt ner till vänster. En liten kamera för skärmdumpar finns också vilket jag tycker är högst oklart vad den ska vara bra för. Kanske om man vill dela med sig av något man gjort, vad vet jag.

Rekommendationsfunktionen då, gör att man kan, baserat på ett villkor (om man vill) få en liten blå ring med ett ”I” i som symbol för att användaren ska veta att här finns information att hämta.

När användaren klickar på ikonen visas en liten pop-up med en rekommendationstext där man kan rekommendera användaren att ange ett visst värde. Man kan du välja att ange just det rekommenderade värdet eller klicka på dismiss och välja ett eget.

Jag har i detta exempel skapat en Event-entitet där jag vill att användaren ska ange ett Huvudevent för att eventen ska rangordnad, t.ex. som en serie Event på samma Tema.

När användaren angett ett värde i fältet kan man sedan välja en ny handling. Jag valde i detta exempel att låsa fältet så att det inte går att ändra. Man kan alltså utöka och välja fler aktions i följd. Ser fram emot allt jag kommer att kunna göra med detta och ser en extremt stor potential i att kunna vägleda användaren.

Testa du också och berätta i kommentarsfältet vad du använd funktionen till, jag lovar att du kommer att bli lika exalterad som jag!

 

 

Kontakta oss med dina frågor!

Känner du dig osäker eller är du redo att komma igång? Kontakta oss så svarar vi på alla frågor eller föreslår ett uppstartsmöte där vi går igenom era behov.