Försäljning

Uppdatera ClickDimensions

Du har installerat ClickDimensions och ska nu uppgradera ditt CRM och är orolig för vad som ska hända med alla tillägg? Så här gör du för att lyckas med uppgraderingen så att du inte påverkar användandet av CRM.

f

1. Kontrollera ClickDimensions Inställningarna

Kontrollera vem som var Deployment Manager, dvs vilket konto som användes för att installera ClickDimensions. Vilket konto som användes hittar du under ClickDimensions inställningar (ClickDimensions Settings) i ditt CRM. Vilket lösenord som gäller vet förhoppningsvis bara den som använder kontot. Detta kan vara bra att spara ifall att något händer under processen.

w

2. Be din Partner informera CD

Be din ClickDimensions Partner kontakta ClickDimensions och ange vilket datum, organisation och version detta gäller.

3. Uppdatera/uppgradera CRM

Uppdatera ditt CRM-system.

4. Lyft ut entiteter

Skapa en lösning i CRM och lägg in entitieterna konto, kontakt, lead och marknadslistor med tillhörande komponenter och exportera den. Det här är bara nödvändligt om du har gjort konfigureringar i någon av entiteterna. ClickDimensions uppdateringen kommer nämligen att skriva över dessa.

w

5. Erhåll ny CD lösning

Be din Partner kontakt ClickDimensions eller ladda ner en ny version själv. Denna hittar du under ClickDimensions Settings/Auto Update

clickdimensions_update

 

 

6. Installera på nytt

Importera först ClickDimensionslösningen och sedan alla entiteter med hjälp av samma konto som i steg nr 1. Viktigt är att sedan gå tillbaka till ClickDimensions Settings och klicka på Metadata för att publicera alla ändringar.

l

7. Uppdatera inloggningsuppgifter

När ni är klara kan ni behöva lägga in lösenordet under ClickDimensions inställningar (ClickDimensions Settings) i ditt CRM igen. Det gäller framförallt om ni bytt domän men om något inte fungerar så kan detta vara ett bra tips att testa.

N

8. Kontrollera att allt funkar

Kontrollera att allt fungerar. Om inte, kontakta din Partner eller ClickDimensions igen.

Svårare än så det inte. Om du har några frågor om detta får du gärna kommentera nedan.

Kontakta oss med dina frågor!

Känner du dig osäker eller är du redo att komma igång? Kontakta oss så svarar vi på alla frågor eller föreslår ett uppstartsmöte där vi går igenom era behov.