Kundrelationer

Förstå varandra utifrån olika perspektiv och situationer

Genom åren som applikationskonsult på CRMK har Daniel Lindgren hunnit med flera projekt. Utgångspunkten är självklart specialistkompetensen inom lösningsdesign och konfiguration Dynamics 365, men också att vara vara en mittpunkt mellan kund och leverantör, där man måste kunna ha förståelsen och insikten utifrån olika perspektiv.

Daniel Lindgren, applikationskonsult
Daniel Lindgren, applikationskonsult

”Ta eget ansvar och ha en positiv attityd!”

De mest framgångsrika projekten som Daniel varit involverad i karaktäriseras av att han haft en löpande nära dialog med nyckelpersoner hos kunden, där han lärt sig om deras verksamhet och kunden har fått lära sig om hur Dynamics fungerar, gemensamt har de funnit vägarna framåt.

– Det handlar om att sätta sig in i kundens situation och se från hens perspektiv. Man måste vara ödmjuk inför att kunden har en vardag och 35 flera saker på gång som kan orsaka ”påtryckningar” i ett projekt, säger Daniel.

Nära dialog för att bygga relation

När man får en möjlighet att sätta sig in i kundens situation så tycker Daniel att det blir ”win-win” från första början. Han nämner ett utmanande och roligt projekt som kännetecknades av en nära dialog och en bra projektstruktur som byggde på iterationer, demos och proof of concepts.

– När man får en nära dialog med kunden, gärna under längre tid, så blir arbetet så mycket roligare. Och dessutom blir slutresultatet bättre.

Daniels helhetstänk och omtanke kring kunden tar han även med sig i relationen med kollegorna på CRMK.

– Det är viktigt med bra kommunikation och planering. Även här behöver man ha förståelse för olika situationer, och man måste se sig som både kollegor och vänner. Ta eget ansvar och ha en positiv attityd!

Daniels bästa tips för att utveckla goda kundrelationer!

  • Försök förstå varandra utifrån olika perspektiv och situationer. Oavsett om man är kund eller leverantör har man oftast flera bollar i luften samtidigt. Det kan vara olika ”påtryckningar” och prioriteringar som kan påverka inställning och bemötande, till exempel stress över tidsplan eller budget. Försök att förstå varför en motpart agerar och reagerar som hen gör.
  • Ta på dig ansvar och erkänn om du har gjort fel, eller behöver hjälp. I slutändan är ärlighet alltid bäst, även om du har gjort fel.

Vill du läsa fler tips från våra experter? Ladda ner vår handbok – Den unika kundrelationen.

Kontakta oss med dina frågor!

Känner du dig osäker eller är du redo att komma igång? Kontakta oss så svarar vi på alla frågor eller föreslår ett uppstartsmöte där vi går igenom era behov.