Tekniska guider - “How to”

Impersonation – the Entitled future

Som jag diskuterat i tidigare artiklar på min blogg, har jag undersökt hur detaljerna av entitlements och API Service Protections fungerar och hur Microsoft planerar att rulla ut dessa, då entitlments ännu inte har aktiverats även om de räknar dessa.

Jag har haft ett trevligt samtal och en trevlig emailkonversation med några personer i Microsofts produktteam som ansvarar för just detta och det har bringat lite mer ljus inte bara på hur det kommer fungera utan också på hur de tänker att man bäst bör använda systemet efter att entitlements blir aktivt. Metoden bygger på det som kallas impersonifiering och kommer i många fall kräva relativt omfattande ändringar av koden eller teknikerna som arbetar mot Dynamics 365/Dataverse API:er för att inte skapa onödiga kostnader.

På min blogg går jag igenom detta mer i detalj. Artikeln är skriven på engelska och du hittar den här: https://powerplatform.se/impersonation-the-entitled-future/

Gustaf Westerlund, MVP och grundare av CRM-Konsulterna

Kontakta oss med dina frågor!

Känner du dig osäker eller är du redo att komma igång? Kontakta oss så svarar vi på alla frågor eller föreslår ett uppstartsmöte där vi går igenom era behov.