Verksamhetsutveckling

Det är dumt att jobba i onödan

Jonas Rapp är engagerad i både teknik, arkitekt- och utvecklingsfrågor på CRMK. Han är systemarkitekt och innehar utmärkelsen MVP (Microsofts Most Valuable Professional) och delar gärna med sig av sin kunskap, med målet att alltid överträffa kundens förväntningar.

Jonas-Rapp
Jonas Rapp – MVP, systemarkitekt på CRM-Konsulterna

Vad är det som gör att du fastnat för Microsoft Dynamics 365 och Power Platform?

– Att det går att skapa i princip vad som helst; och att själva plattformen dessutom gör det enklare att göra det eftersom det finns tydliga ramverk. Det låter oss skapa lösningar som är både snabbare och mer effektiva för våra kunder.

Till skillnad från många andra propagerar du för att man ska hålla sig inom boxen, hur menar du?

– Ofta gillar vi utvecklare att hitta på nya lösningar men det är dumt att gå för långt utanför ramarna för Power Platform. De finns där av en anledning. Genom att använda Microsofts tips och råd kommer du att få ut mesta möjliga nytta av plattformen.

Du beskriver dig själv som lat, hur kommer det sig?

– Jag är lat på ett bra sätt! Det innebär att jag vill göra saker så effektivt som möjligt och inte jobba i onödan; precis det som också Dynamics 365 och Power Platform bidrar till. Det handlar till exempel om att hitta verktyg och ramverk som gör att vi kan fokusera på det som verkligen bidrar med nytta när vi ska bygga och leverera system till kunder.

3 tips till dig som vill få ut det mesta av Dynamics 365

  • Två gånger om året kommer så kallade release waves med uppdateringar. Kanske är just det din organisation behöver på gång, håll koll!
  • Ta del av dokumentation på learn.microsoft.com. Här finns teknisk information, råd för hur ni använder verktygen och best practices.
  • Har du en MVP (Most Valuable Professional) i din närhet – lyssna på hen. Vi har bra koll på vad som är på gång och därmed god möjlighet att guida i rätt riktning.

Vill du läsa fler tips från våra experter? Ladda ner vår handbok – Den unika kundrelationen.

Kontakta oss med dina frågor!

Känner du dig osäker eller är du redo att komma igång? Kontakta oss så svarar vi på alla frågor eller föreslår ett uppstartsmöte där vi går igenom era behov.